Publisert 1 kommentar

Verdens beste pølser!

Kunsten for å lage perfekte pølser, er å trekke de i en smaksrik kraft. Om man koker pølser sprekker skinnet, og mye av saftigheten forsvinner. Trekk de derfor i en smaksatt kraft, slik at du får løftet frem smakene i pølsene. Dette er en fin basis oppskrift som du kan justere litt etter personlig preferanse, i bruk av kraft og urter.

Bilde: Pølser og Pils, Bonnier Norsk Forlag AS, 2021.

Tilberedningstid: 15 minutter

Porsjonsberegning: nok til 10 pølser

  • 3l Vann
  • 3 stk buljongterninger
  • 1 ts salg
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk laubærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss eddik
  1. Kok opp vannet med alle ingrediensene, og skru ned temperaturen.
  2. 80 grader er perfekt temperatur for å trekke pølsene i. Har du tynnere pølser som f.eks wienerpølse, blir de ferdig på rundt 10 minutter. Tykkere pølser trenger lengre tid. Anbefaler ikke å bruke frosne pølser, da det vil gjøre at man risikerer at skinne sprekker og man mister mye av smaken.

Tips: husk at type buljongterning du velger, vil ha en innvirkning på hvordan pølsene smaker. Til milde pølser anbefales lettere buljonger av grønnsaker og kylling, mens om du ønsker mer trøkk prøv storfe eller vilt. 

Oppskriften er hentet fra boken min Pølser og Pils, som du kan kjøpe her.

1 kommentar på “Verdens beste pølser!

  1. […] Vil du lage verdens beste pølser? Her har du oppskriften! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *