Det er sommer, det er sol og det er grillsesong. Og til grillsesongen trenger man en god grillsaus, og du trenger ikke å lete lenger! For her er den, og selvfølgelig må det øl til for å gjøre den magisk.
En god grillsaus kan brukes til marinering, kryddring og glaze (glassering). Det finnes mange forskjellige stiler av BBQ saus i USA, og denne sausen er inspirert av den søtligere vestkyst barbecue stilen med tomat og brunt sukker som base. Det vi forbinder med BBQ saus her i Norge med andre ord. Men ølifisert selvfølgelig.
- 2,5 dl ketchup
- 1,5 dl brunt sukker
- 1,5 dl mørkt maltrikt øl, som en porter eller stout
- 1,0 dl vann eller smaksnøytralt mineralvann
- 0,5 dl maltekstrakt
- 150 gr tomatpure
- 3 ts dijonsennep
- 3 ts eddik
- 1 ts salt
- 1 ts Worcestershire saus
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ts timian
- 1 ts sort pepper
- 1 ts chilipepper
Begynn på toppen av ingredienslisten, og tilsett en og en ingrediens i en kjele under oppvarming. Start med ketchupen, deretter sukkeret, øl osv. Når alle ingrediensene er i kjelen varmes dette opp til det koker, la det koke i 5 minutter før du avkjøler sausen. Sausen settes i kjøleskapet og kan brukes til marinering, krydder, dressing og glassering. Brukes innen 3 uker ved lagring i kjøleskapet. Fyr opp grillen!