Publisert Legg igjen en kommentar

Reinsdyrsfilet til oud bruin

En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den belgiske ølstilen oud bruin.
Jeg ELSKER denne stilen, men må innrømme at jeg ikke har veldig mye erfaring med på kjøkkenet. Det hindrer ikke entusiasmen jeg følte før jeg satte i gang, og resultatet ble VELDIG annerledes enn jeg hadde forventet. Dessverre ble lyden veldig dårlig, så det måtte bli voiceover på videoen denne gangen.

Nok til 2 personer

  • ca 350 gr reinsdyrsfilet
  • 250 gr butternut gresskar
  • 150 gr sjalottløk
  • 200 gr gulrot
  • 1 dl fløte
  • 50 gr grovhakket mandel
  • Fersk persille
  • olivenolje
  • smør
  • salt og pepper

Reinsdyrsfileten
Ta ut reinsdyret slik at det blir romtemperert. Ca 20 minutter  før servering tar du 2 ss smør i en panne og smelter, før du legger i ferdig krydret reinsdyrsfilet. Stek i 1 minutt på hver side på høy varme, og senk varmen. Stek videre i 2-3 minutter på en side, før du igjen snur fileten og tilsetter mandlene. Stek videre i 2-3 minutter før du trekker av varme og legger reinsdyret på en tallerken, og lar det hvile i 4-5 minutter før servering.
Gresskarpurè
Start så med å rense og dele opp gresskaret i store biter, hel over 2 ss olivenolje, salt og pepper og bak i en forvarmet ovn på 220 grader i 45 minutter. Den er ferdig når du lett kan prikke gjennom den med en gaffel. Ha det bakte gresskaret i en kjele, tilsett fløte, salt og pepper og mos.
Ovnsbakte gulrøtter
Skrell og del opp gulrøtter i like store staver, ha over 1 ss olivenolje, finhakket persille, salt og pepper. Sett i en forvarmet ovn på 220 grader i 15 minutter til møre, men med en fortsatt sprø kjerne.
Løkkompott
Rens og del sjalottløken i to. I en kjele smelter du 1 ss smør i 1 ss olivenolje, og ha sjalottløken i. Skru ned varmen slik at det bare steker litt uten å bli brunt, og rør hvert 5 minutt i 25 minutter.
Anrett purè og gulrøtter på en tallerken, topp med løkkompott. Ha reinsdyrsfileten på og de stekte nøttene, og server med en rødvinssaus med en ekstra dose pepper i seg.
Ølvalget
I glasset var det Haandbryggeriet Haandbakk, som byr på et syrlig og friskt preg både i aroma og smak. Med ting som dansk rugbrød, trevirke og en god dose fruktighet, er dette en surøl med kompleksitet som fikk jobbe med maten på en helt unik måte. Sammen skapte nemlig de to et helt nytt smaksbilde, og ga elementer som de sammen ikke gjorde alene. Rett og slett en herlig kombinasjon, terningkast 6!
Takk til Haandbryggeriet for vareprøvene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *