Publisert Legg igjen en kommentar

Frisk caprese salat

Caprese salat, eller tomat- og mozzarella salat, er en italiensk klassiker originalt fra Capri i Campania. Ingrediense er etter sigene utvalgt med tanke på både smak, men også farge. Rødt, hvit og grønt finner du jo også i det Italienske flagget, i tillegg til på tallerkenen med en frisk øl i glasset.

  • 1 god mozzarella
  • 8 torrito tomater (små, søte tomater)
  • 1 ts olivenolje
  • salt, pepper og rosépepper

Kutt tomaten i centimeter tykke skiver, og mozzarellaen i litt tynnere skiver. Legg tomaten og osten lagvis og krydre med salt, pepper og rosépepper. Dryss over litt god olivenolje over og alternativt litt balsamico. Gjør som italienerne å server som forrett, eller som tilbehør til for eksempel grillet kylling.

Ølvalg

Dette er en enkel og elegant forrett, som er godt balansert uten noen smaker som skiller seg veldig ut. Man får fedme og fylde fra osten, fruktigheten og friskhet fra tomatene og kompleksiteten fra krydderet og oljen. Ølet som man skal matche maten bør derfor ikke være for mektig, men fruktighet og friskhet i ølet vil gå veldig godt sammen. Valget har falt på en saison, en frisk, fruktig og krydret belgisk gårdsøl. De har moderat med alkohol og ikke for mye fylde, og gjærens estere og fenoler komplimenterer både fruktigheten i tomaten og krydderet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *