Jeg er, som du sikkert har skjønt, en dessertglad kokk. Og is ligger veldig høyt oppe på listen min over favorittdesserter. Dette er en forholdsvis enkel is oppskrift, som man enten kan fryse direkte i fryseren med omrøring, eller i ismaskin. Jeg liker å bruke hveteøl i denne typen fruktige iser, da hveteølet selv har mye fruktestere fra gjæren. En deilig miks, om jeg får si så selv.
20 minutter tilberedning + 8 timer frysing
Til 8 posjoner
Lett å lage
Ingredienser
- 1 boks kokosmelk
- 2 ss melis
- 300 gr norske jordbær
- ½ lime
- 1 ss melis
- ½ dl øl
- 6 toppede ss youghurt
Kokosmelkboksen settes i kjøleskapet over natten, dette gjør at det skilles ut en del væske i bunnen av boksen. Dette ønsker man at blir igjen i boksen, og at kun en tykkere kokosmasse taes ut. Denne piskes så med melisen
Rensk og kutt opp jordbærene i mindre biter. Ta over melisen og saften fra limen i en bolle, rør rundt og la det stå å marinere seg i 15 minutter. Dette vil bringe fram mer smak i bærene, samt gi en deilig sjy fra bærene.
Pisk sammen kokoskremen og yoghurten, før du rører inn de marinerte jordbærene og ølet. Disse kan puttes i ismaskin om man har det, og det vil være med på å minske innholdet av krystaller i isen. Om man ikke har ismaskin kan man røres mens den er i fryseren, hver halvtime. Dette vil være med på å bryte ned krystallene, så godt det lar seg gjøre.