Publisert Legg igjen en kommentar

Øl til nyttårsaften

Nyttårsaften er en tid for festligheter, refleksjon og selvfølgelig – en skål ved midnatt. Tradisjonelt har musserende vin vært drikken for denne skålen, men hvorfor skal vi nøye oss med importert druesaft når vi har så mye godt som lages mye nærmere? Øl og sider tilbyr spennende og varierte smaker, som kan gi en unik vri på feiringen din. Legg til det faktumet at det er mindre alkohol i øl og sider enn i vin, så vil det å kunne gi deg en langt bedre mersmak å utforske smakenes verden litt mer i år.

Det man forbinder med drikke på nyttårsaften er lette, fruktige smaker som er leskende og forførlige. Derfor er dette noe som er fokusert på når du her får 3 tips til øl som kan passe til nyttårsaften, for nytelsen sin del, utelukkende i godt selskap.

 • Kinn Kveldsbris – 5,5% – 75cl
  Dette er en lys ale som kommer i deleflaske, 75cl, men som er så leskende og deilig at du kan fort ende opp med å ta hele selv. Den har en fruktig aroma preget av lyst malt, blomster og urter, og har en liten bitterhet som bygger oppunder den friske, kremete munnfølelsen.
 • Estrella Inedit – 4,8% – 75cl
  Utviklet med en Michelin-stjerne kokk, byr Estrella Inedit på eleganse og balanse. Den er brygget med hvete og er preget av lyst malt og fint fruktpreg, med en livlig karbonering som frisker godt opp etter all julematen.
 • Brouwerij de Brabandere 1894 Oak & Hops – 8% – 75cl
  En øl laget gjennom blanding av fersk trippel og syrlig foeder øl, med det resultatet at man får en veldig frisk og leskende øl. Den har aroma av gress og søt sitrus, og oppleves som en kompleks og elegant avsluttning på året.
 • Baladin Metodo Classico Riserva – 9% – 75cl
  Inspirert av champagne faller denne i kategorien «Biere de Champagne» eller «Biere Brut», tørr, leskende og perlende, der man bruker de samme metodene i produksjon som når man lager vintypen Champagne. Resultatet er så elegant, at du får lyst til å starte nyttårsaften litt ekstra tidlig…

Du får også 2 tips til sider du bør teste til nyttårsaften, for det har seg jo slik at vi i Norge tross alt lager noen av verdens beste sidere. Og når vi slår franskmennene på sider, burde vi slå dem også på nyttårsaften.

 • Apal Sideri Sølvsider – 8% – 75cl
  Dette er en deilig frisk sider fra Rogaland, laget på Rød Aroma og Summerred epler. Resultatet er en frisk, tørr sider med preg av modne epler, krydder og lett floralitet. Den kremede karboneringen gjør at dette er en sider av veldig høy klasse.
 • Åkre Gard Edel Rosesider – 6,5% – 75cl
  En eplesider der man har blandet inn bringebær i produksjonen. Resultatet er en deilig frisk, fruktig sider som både har fruktpreg og bærpreg. Den oppleves dog ikke som søtlig, men rett og slett bare som en nydelig måte å avslutte året på.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *